Deklaration af 11. august 1924

Deklaration af 11. august 1924

Dette er en afskrift af akt i tingbogen. Hvor der er tvivl om teksten er ord skrevet i (parentes).


Akt: Skab L Nr. 43 I

År 1924, den 11. august blev tinglyst sålydende dokument:

Løbenummer 2848

Stempel: 2 kroner 00 øre


Deklaration

Fra en del af de arealer, der omfattes af den samlede vejplan for de tidligere matr. nr. 6a, 6d og 7a Vanløse samt matr.nr. 13i Husum vil der af parcelforeningen Vanløsehøjs Haveby med samtykke fra Københavns Magistrat blive indrettet en midlertidig ordning af afvandingen, hvorefter denne føres til en på et udmatrikuleret vejareal (matr.nr. 2030 af Vanløse) liggende septictank og derfra dels gennem lukket, dels åben ledning til den regulerede skelgrøft mellem København og Rødovre.


Ejerne af følgende matrikelnumre, nemlig 6a, 7d, 7a 1700-1850 incl., 2030, 2097-2239 incl - alle af Vanløse - samt matr.nr. 13 i og 2299-2310 incl. af Husum er dog ikke, ved at sådanne midlertidige afvandingsforanstaltninger bringes til udførelse, fritagne for nogen af dem som ejere af de pågældende ejendomme i henhold til den til enhver tid gældende lovgivning påhvilende forpligtelse, - derunder heller ikke for at svare de bidrag til de endelige vandafledningsforanstaltninger, som måtte blive bestemt af Vandafledningskommisionen, af Magistraten, eller på anden lovlig måde.


Ejerne af de ovennævnte matrikelnumre og parceller, der udstykkes fra dem eller hvori de måtte blive delt, er endvidere til sin tid, når en endelig vandafledning efter magistratens skøn kan indrettes for de arealer, der nu får en midlertidig afvanding, forpligtet til at afbryde denne midlertidige afvanding og bringe afvandingen fra arealerne gennem endelige ledninger i forbindelse med de kloakanlæg, til hvis afvandingsområde grundene henhører efter planer forud approberede af magistraten, og således at de dele af den midlertidige afvanding, der fremtidig ikke benyttes, fjernes. Omordningen skal da finde sted ved de til enhver tid værende ejeres foranstaltning og på deres bekostning, uden udgift eller ulempe for magistraten.


Dersom det ved eventuel bebyggelse af Københavns magistrat skønnes nødvendigt, er vi tillige forpligede til på ethvert tidspunkt, så længe den midlertidige afvanding består, at udvide septic-tanken.


Til afløb for denne tjener blandt andet en over den resterende del af matr.nr. 7a af Vanløse ført åben grøft. For os og efterfølgende ejere af dette matr.nr. og parceller derfra lægger vi herved den forpligtelse på matr.nr. 7a, at der til enhver tid skal være fri og uhindret adgang til at oprense grøften, hvilken oprensning vi forøvrigt ere pligtige til at lade udføre, således at grøften til enhver tid efter skøn af direktoratet for Københavns vej- og kloakanlæg er i stand til at bortføre afløbsvandet, ligesom der, sålænge den midlertidige afvanding består, ikke må foretages noget, der efter skøn af direktoratet for vej- og kloakanlæg kan være til hinder for afløbsvandets frie løb i grøften.


Når til sin tid omordning finder sted, må de særlige vandafledningsforanstaltninger på matr.nr. 993 af Vanløse, tilhørende Københavns kommune, bortfjernes - derunder også broen - og den derpå værende del af grøften må efter nærmere aftale med Københavns magistrat tilkastes.


Til de midlertidige afvandingsforanstaltninger hører også en under Københavns Vandforsynings arealer - Kildeåen og Harrestrups - ført 50 cm dykkerledning med påstående nedgangsbrønde.


Det påhviler de til enhver tid værende ejere af de i denne deklaration nævnte ejendomme og parceller derfra at oprense og vedligeholde nævnte dykkerledning i det omfang, som direktoratet for vej- og kloakanlæg skønner nødvendigt, ligesom de nævnte er forpligtede til til sin tid at foretage de arbejder, der af magistraten findes fornødne, når anlægget her ikke længere er i drift.


For tilsyn med anlæg og drift af septic-tanken og dykkeren skal der i kommunens kasse indbetales en årlig afgift på 100 kroner. Afgiften indbetales første gang ved arbejdets påbegyndelse og derefter hver 1. januar som betaling for det følgende år, idet iøvrigt muligt større udgifter til tilsyn betales efter regning.


Nærværende deklaration må ikke udslettes af pantebogen uden udtrykkeligt samtykke fra Københavns magistrat.



København den 4. august 1924


I bestyrelsen for grundejerforeningen Vanløsehøjs Haveby:

W. Jensen, kasserer. Axel Dahldorph, sekretær. (B.M.) Jensen, formand.

Til vitterlighed om samtlige underskrifter og om dateringens rigtighed: d.u.a. Jens Peter Jensen. Johan. Jensen.


År 1924, den 1. september blev lyst sålydende påtegning:

Løbenummer 3199


Det begæres tinglyst og noteret på de i foranstående deklaration stk. 2 nævnte matr.nr. i Vanløse og Husum, at der af vandafledningskommisionen d. 23/4 1923 er afsagt kendelse bl.a. vedrørende de i foranstående deklaration omhandlede midlertidige vandafledningsforanstaltninger, og at kendelsen herom vil være gældende, for så vidt de kan afløse deklarationens bestemmelser. Retsanmærkning frafaldes om alt andet end adkomst såvel ved expeditionen af foranstående deklaration som ved expeditionen af nærværende påtegning.



Københavns magistrat, den 22/8 1924

Philipsen, kst. borgmester

/ Meden, f.



København den 27/8 1924.

I bestyrelsen for grundejerforeningen "Vanløseshøjs Haveby"

Axel Dahldorph, sekretær.

W. Jensen, kasserer.

Edv. Jensen, formand.


Til vitterlighed om samtlige underskrifter og om dateringens rigtighed:

Johan Olsen.

H.P.Skyggebjerg, mekaniker.