Deklaration af 17. maj 1920

Deklaration af 17. maj 1920

Dette er en afskrift af akt i tingbogen. Hvor der er tvivl om teksten er ord skrevet i (parentes).


Akt: Skab L Nr. 43 I

År 1920, den 17. maj blev tinglyst sålydende dokument: løbenummer 1965.


Deklaration

Undertegnede ejer af ejendommen matr.nr. 6a, 6d og 7a af Vanløse samt matr.nr. 13 i Husum erklærer herved overfor Københavns Magistrat for mig og alle efterfølgende ejere af førnævnte ejendomme og de parceller, hvori de måtte blive delt, at jeg til de på den indenfor hæftede lærredsplan med røde punkterede linier viste veje, pladsagtige udvidelser og plads udlægger de således begrænsede arealer. Den midlertidige anlægsbredde for vejene er angivet med tal på planen.


Den tilbørlige etablering af plads og pladsagtige udvidelser efter magistratens anvisning sker ved foranstaltning af ejerne af de i deklarationen omhandlede ejendomme og af de parceller fra disse, ligesom den fremtidige vedligeholdelse af disse arealer (med eventuelle anlæg) påhviler de samme.


De nævnte arealer, der ikke sålænge de henligger som veje, må afspærres for den almindelige færdsel uden Københavns Magistrats samtykke, kan Magistraten derhos med kommunalbestyrelsens samtykke, nårsomhelst den ønsker det, overtage helt eller delvis med de deri værende materialer og ledninger som offentlig gade uden at give noget varsel eller nogen tilsigelse, uden at yde noget vederlag for arealerne, materialerne eller ledningerne, og uden at de vedkommende ejere derved fritages for nogen af de dem som ejere af de pågældende ejendomme, efter den til enhver tid gældende lovgivning, påhvilende byrder. Til udvidelse af den offentlige vej - Ålekistevej - på strækningen langs matr. nr. 13i og langs matr.nr. 7a indtil knækket afgiver jeg derhos uden vederlag det areal, der ligger mellem ejendommenes nuværende grænse mod vejen og en linie i en afstand af 9,145 m fra vejens midtlinie.


Jeg pålægger endvidere for mig og alle efterfølgende ejere af fornævnte ejendomme og parceller derfra de i vedhæftede dokument, der tinglæses samtidig hermed, angivne bebyggelsesindskrænkninger. Denne deklaration må ikke udslettes af pantebogen uden Københavns Magistrats samtykke.


København, den 22/4 1920. A/S Vanløsehøjs udstykning: Axel V. Lund. Alfred Overgaard, Sigurd Jacobsen. J.Overgaard. Laur. J. Olsen.



Som skødehaver på ovennævnte ejendom tiltrædes foranstående deklaration.

Frederiksberg, den 12/4 1920. C. Blyt.



Bestemmelser vedrørende bebyggelsen på matr.nr. 6a, 6d, 7a Vanløse og matr.nr. 13 i Husum under København


På facadegrundene imod Ålekistevej må på hver parcel kun opføres en beboelsesbygning med højst 3 til beboelse indrettede etager stue, 1. sal og manxardetage, som dog ikke må afsluttes med fladt tag. I hver etage må bo 2 familier. Sammenbygning med bygninger på nabogrunden til den ene side er tilladt, men i så tilfælde må bygningerne på hver af de 2 grunde kun indeholde beboelse for en familie i hver etage, og de til sammenbygning bestemte huse må opføres samtidig og efter en fælles plan.


På den øvrige del af ejendommen må på hver parcel opføres en beboelsesbygning med højst 2 til beboelse indrettede etager: stue og 1. sal samt tagetage, der dog ikke må være indrettet til selvstændig beboelse. Hver etage må kun tjene til bolig for en familie. Til den ene side må en bygning sammenbygges med bygningen på nabogrunden, men de til sammenbygning bestemte huse må opføres samtidig og efter en fælles plan.


I øvrigt gælder følgende Fælles bestemmelser:


Kældere må ikke benyttes til natteophold for mennesker. Mindre udhuse til beboernes behov må opføres på grunden. Kun 2/7 af parcellens areal må bebygges, på hjørnegrunde må dog 1/3 af parcelarealet bebygges. I intet tilfælde må de på fremtidige vejarealer liggende forhaver medregnes som ubebygget areal.


Bygninger skulle holde mindst 9,415 meter fra de tilstødende vejes midterlinier, - ved de bredere veje, pladser og pladsagtige udvidelser skal bygninger holdes indenfor de på planen viste vejudlægslinier.


Bygninger skulle, hvis sammenbygning sker, til de andre sider og hvis sammenbygning ikke sker, til alle sider holdes så langt fra nabogrund at vinduer kan anbringes derimod. Udhuse må bygges helt ud i naboskellet, såfremt dette ikke er et udpræget nordligt skel. Udhuse må dog ikke anvendes til svinesti eller lignende formål, der kan genere naboejeren ved ilde lugt. Anvendes det til latrinbygning, må dette ske på en sådan måde, at at naboejeren ikke kan føle sig generet deraf.


Arealet mellem vej og bygning skal, - f.s.v. det ikke danner adgang til bygning - anlægges og vedligeholdes som have og indhegnes med et net hegn såvel mod vej som mod nabogrund. Grunden må ikke benyttes til handel, fabrik, værksted eller lignende eller i det hele taget til nogen indretning, der forårsager larm eller ilde lugt, frembyder ubehageligt skue eller på anden måde efter Magistratens skøn er til ulempe for de omboende. Butikshandel og mindre værksteder skal dog være tilladt på grundene mod Ålekistevej og på de 5 med x x markerede hjørneparceller.


Alle ydermure skal net udstyres og behandles som facade. En situationsplan, der viser grundens benyttelse, samt tegning af forhavernes indhegning må forelægges magistraten til approbation.


De nuværende til landbrug bestemte bygninger skal dog kunne anvendes som hidindtil og skal kunne udvides og forandres i mindre omfang.


Påtaleret for overtrædelse af samtlige foranstående bestemmelser har Magistraten. Opstående spørgsmål om forståelsen af bestemmelserne i disse servitutter afgøres af den samlede magistrat, der desuden i påkommende tilfælde kan indrømme mindre betydende lempelser i disse.


København, den 12/4 1920. Som skødehaver: C. Blyt.


A/S Vanløsehøjs udstykning: Sigurd Jacobsen. Axel A. V. Lund. J. Overgaard. Laur. J. Olsen. Alfred Overgaard.